Kovács Zoltán: a vasárnapi Szent István-napi rendezvények rendben zajlottak

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben beérkezett információk alapján elmondható, hogy a vasárnapi Szent István-napi rendezvények rendben zajlottak és említésre méltó fennakadás nélkül véget értek – írta a testület vezetője a Facebook-oldalán vasárnap késő este.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszámolója szerint a rendőrség vasárnap 22 óráig országosan 359 rendezvény békés lebonyolítását biztosította.
A budapesti központi eseményeket kiemelten nagy érdeklődés övezte, a programokon nap közben is és a tűzijáték alatt is több százezren vettek részt – közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.
“Köszönjük a lebonyolításért felelős szervezőknek, a rendvédelmi szerveknek, az állami közreműködőknek és szervezeteknek, minden fellépőnek, kiállítónak, valamint a több százezer látogatónak, hogy hozzájárultak az idei Szent István-napi programsorozat biztonságos és sikeres lebonyolításához” – fogalmazott Kovács Zoltán.
Hozzátette: az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ezzel befejezte munkáját.