Menekült gyermekek megsegítésére írt ki pályázatot a Fővárosi Szociális Közalapítvány

Ukrajnából menekült gyermekek ellátására és befogadására írt ki pályázatot a Fővárosi Szociális Közalapítvány – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram magyarországi irodája által biztosított forrásokból – a fővárosi önkormányzat által meghatározott feltételekkel – az Ukrajnából menekült gyermekek befogadásával és koragyermekkori ellátásával foglalkozó intézmények és szolgáltatások megerősítését szolgáló pályázatokat támogatják.
A pályázat célja „a 0-8 éves gyermekek inkluzív gyermekjóléti ellátásának, oktatásának, nevelésének, fejlesztésének és gondozásának megerősítése Budapesten, különös tekintettel az ukrajnai háború elől Magyarországra menekült, továbbá a más okból sérülékeny vagy hátrányos helyzetű gyermekekre” – olvasható a közleményben.
A rendelkezésre álló keretösszeg 300 millió forint, de egy pályázó legfeljebb 50 millió forintnyi támogatást nyerhet el. A pályázat benyújtásának határideje március 31.
A részletes pályázati kiírás és a teljes pályázati dokumentáció elérhető a Fővárosi Szociális Közalapítvány honlapján – áll a közleményben.