Navracsics Tibor: Magyarország az uniós források egyik leghatékonyabb felhasználója

Magyarország az uniós források egyik leghatékonyabb felhasználója, azokat nemes és jó célokra használja, olyan célokra, amelyek nemcsak a helyi közösségeket erősítik, nemcsak az ott élőknek jelentenek segítséget, hanem az egész Európai Uniót erősítik – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a megújult tornyospálcai református közösségi ház átadásán.

Navracsics Tibor a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen hangsúlyozta: „amennyire erősek a mi közösségeink, annyira lesz erős az Európai Unió. Ezért ezek a beruházások nem a mi magánügyeink, hanem európai közügyek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európai Unió – reményeink szerint rövidesen – ismét a sokféleséget tisztelve, azt alapul véve működő közösséggé válik”.
A hitünk megtartása, hagyományaink ápolása, a közösségiség megerősítése nemcsak nemzeti virtus, hanem hozzájárul az Európai Unió megtartóképességéhez – jelentette ki a miniszter. Hozzáfűzte, az átadott közösségi ház is az európai kultúra és az Európai Unió megtartását szolgálja, hiszen „az ilyen közösségek őrzik a kultúrát”.
Navracsics Tibor úgy fogalmazott: azok a politikusok, akik elvitatják Magyarország jogát az uniós forrásokhoz, akik meg akarják akadályozni, hogy megkapja ezeket a forrásokat, magát az Európai Uniót is gyengítik, hiszen „mi magunk vagyunk az Európai Unió”.