Börtönbüntetésre ítélték egy rendőrre támadó férfit

Három év három hónap börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a Tamási Járásbíróság egy rendőrre támadó férfit – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A harmincas éveiben járó férfi augusztus 12-én egy Tolna vármegyei településen a körzeti megbízottat fenyegette, szidalmazta és felé köpött – írták.
Az agresszív vádlott a hátizsákjából elő akart venni egy 24 centiméter hosszú bajonettet, amit a rendőr megakadályozott. A férfi ezután lábszáron rúgta és kétszer arcon ütötte a járőrt, aki könnyű sérülést szenvedett.
A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd indítványozta letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság 2023. augusztus 15-én rendelt el. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé.
A bíróság a szeptember 4-i tárgyaláson a vádlottat a börtönbüntetés mellett 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.