Rendőröket veszélyeztető drogterjesztő ellen emeltek vádat Szekszárdon

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy mohácsi drogterjesztő ellen, aki menekülés közben rendőröket veszélyeztetett gépkocsijával – közölte a Tolna Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A harmincas éveiben járó vádlott 2020 decemberében kábítószert szállított repülőgépen Hollandiából Magyarországra – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A férfi Budapestről az M6-os autópályán Mohácsra tartott, útközben Paks környékén megállt egy benzinkúton, ahol a rendőrök el akarták fogni, és három civil rendőrautóval körbeállták a gépkocsiját.
A vádlott a rendőrök felszólítása ellenére hirtelen gázt adott, elsodorta az egyik, őt feltartóztatni próbáló rendőrt és sikerült kihajtania a benzinkútról. A rendőrök ezután három autóval kezdték üldözni.
A drogdíler menekülés közben az autópályán, mellékúton és földes úton is többször leszorította az őt követő rendőr gépkocsiját, az autók össze is ütköztek. A vádlott nagy sebességgel haladó járműve menekülés közben meghibásodott, a rendőrök végül egy szántóföldön fogták el. A vádlott a két rendőrségi gépkocsiban több mint 300 ezer forint kárt okozott.
Az ügyészség a férfit – akit kábítószer-kereskedelem és bódult vezetés miatt idén májusban jogerősen fegyházbüntetésre ítéltek -, közúti veszélyeztetéssel és kisebb kárt okozó rongálással vádolja, és 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozza a Paksi Járásbíróságnál – írták a közleményben.