Fülöp Attila: a kormány idén is segíti a fogyatékossággal élőket

A kormány idén is segítő kezet nyújt a fogyatékossággal élőknek és a megváltozott munkaképességűeknek – írta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán csütörtökön.

Fülöp Attila bejegyzésében közölte, 2023-ban a minimálbérhez kötődően 232 ezer forint lesz a gyermekek otthongondozási díja.
Hozzátette, idén is 57 milliárd forintot biztosítanak azoknak az akkreditált cégeknek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket.
A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások mértéke 2023. január 1-jétől 15 százalékkal emelkedik, ami a szociális ellátások közül az időskorúak járadékát érinti. A nyugdíjemelés mértékével megegyezően, 2023. január 1-jétől 15 százalékkal emelkedik a rokkantsági járadék, a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadékának összege – ismertette az államtitkár, aki közölte azt is: az ápolási díj alapösszege az elfogadott költségvetési törvény szerint 45 665 forintra nő, így tovább emelkedik az emelt és a kiemelt ápolási díj összege.