Húsz év fegyházra ítéltek egy férfit emberkereskedelem miatt Szekszárdon

Húsz év fegyházra ítélt első fokon, nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék emberkereskedelem és más erőszakos bűncselekmény miatt, amit egy kiszolgáltatott nővel szemben követett el – közölte a törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Az 58 éves férfi harmincas éveiben járó fia ugyanazzal a sértettel szemben elkövetett szexuális erőszak miatt 15 év fegyházbüntetést kapott – írták a szerdai ítéletről szóló közleményben.
Az elsőrendű vádlott, az apa 2019 februárjában befogadta a hajléktalan, italozó életmódot folytató nőt, akitől elvette iratait és a neki járó szociális segélyt. A férfi kezdettől fogva ököllel, rúgásokkal bántalmazta a nőt, aki maradandó fogyatékosságot szenvedett, egyik szemére csaknem teljesen elvesztette látását.
2019 nyarának végén a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy másokkal szexuális kapcsolatot létesítsen pénz, szerszámok vagy ház körüli munka fejében, valamint arra, hogy Szekszárdon vásárlóktól, járókelőktől kolduljon, és a bevételt adja át neki.
Az elsőrendű vádlott 2019. decemberben a nem sokkal korábban börtönből szabadult fiának „szabadulási ajándékként” adta oda a sértettet, akit fenyegetéssel vettek rá arra, hogy a fiúval közösüljön. A nő 2020. május 29-én megszökött és feljelentést tett.
Az elsőrendű vádlottat emberkereskedelem, kényszermunka, szexuális erőszak és testi sértés, a másodrendű vádlottat mint erőszakos többszörös visszaesőt szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, az ítélet kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.
A közlemény szerint az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.
A bíróság fenntartotta az elsőrendű vádlott letartóztatását, a másodrendű vádlott más ügy miatt szabadságvesztését tölti.