Bundesliga – Novothny: hazai pályán bárki ellen lehet esélyünk

Novothny Soma, a Bundesligában szereplő Bochum labdarúgócsapatának játékosa szerint hazai pályán bárki ellen lehet esélyük a győzelemre.

A magyar támadó múlt szombaton megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját, amikor csapata 2-0-ra legyőzte a vendég Hoffenheimet.
“Hazai pályán nagyon erősek vagyunk” – vélekedett a légiós csatár, hozzátéve, hogy a Bayern Münchentől elszenvedett vereséget kivéve a többi mérkőzésen nem vallottak szégyent.
A 27 éves futballista az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati meccsen a második félidőben csereként, de önbizalommal telítetten lépett pályára, mert már az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott.
Novothny örül, hogy gólja után tizenegyest harcolt ki, illetve meg tudta nyerni párharcait, a Milos Pantovic által a ráadásban 66 méterről szerzett gól pedig már csak “hab volt a tortán”.
Emlékeztetett rá, hogy először csak pár percet kapott Thomas Reis vezetőedzőtől, de a pályán töltött idő egyre nőtt és most már úgy érzi, “B-opcióként” számítanak rá, ahonnan könnyedén lehet előre lépni, igaz, akár vissza is.
Kiemelte, hogy hazai pályán sokat számít az együttesnek a szurkolók által teremtett – eddig nem tapasztalt – fantasztikus atmoszféra, amely talán annak is köszönhető, hogy a Bochum régóta nem szerepelt az első osztályban. Céljuk a biztos bennmaradás, és úgy érzi, a saját kezükben van a sorsuk, mert “jönnek a pontok”.
A magyar játékos 2020 szeptemberében igazolt az akkor még másodosztályú VfL Bochumhoz. Az újonc 11 forduló után a 12. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.