Magyar válogatott – Gazdag: a válogatás szempontjából abszolút jó helyen vagyok

A magyar labdarúgó-válogatott keretébe meghívott Gazdag Dániel szerint a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken azt kell megmutatnia az együttesnek, hogy a topszinten lévő riválisokkal szemben is képes stabil teljesítményre és jó eredményre.

A Philadelphia Union 26 éves futballistája az M1 aktuális csatornának elmondta: nem érzi, hogy nehezebb bekerülni a válogatott keretbe a tengerentúlról, csupán nehezebb hazautazni onnan, mint korábban kispesti játékosként Budapestről autóval eljutnia Telkibe.
“A válogatás szempontjából abszolút jó helyen vagyok, nem érzem azt, hogy hátrányban lennék azokkal szemben, akik Magyarországon vagy bárhol máshol játszanak. Ha jól teljesítek, akkor ugyanúgy követni tudják a pályafutásomat és a teljesítményemet a válogatott szakmai stábjának tagjai” – hangsúlyozta.
Hozzátette: szombati klubmérkőzését követőn vasárnap utazik, így hétfőn csatlakozik a kerethez, melynek tagjaira júniusban négy NL-összecsapás vár. A magyar válogatott jövő szombaton zárt kapuk mögött fogadja az angolokat a Puskás Stadionban, majd három nappal később Cesenában az olaszok vendége lesz. Június 11-én – immár nézők előtt – a németek vendégeskednek Budapesten, míg június 14-én Angliában szerepel Marco Rossi szövetségi kapitány együttese.
“Gondoltam már rá, hogy milyen jó csapatok és nagyszerű játékosok ellen játszunk. Nyilván feldob minket is, hogy milyen nevekkel találkozunk szembe a pályán. Szeretnénk ellenük is megmutatni, hogy stabilak, kompaktak tudunk lenni, és képesek vagyunk jó eredményt elérni, ahogyan tettük azt a tavalyi Európa-bajnokságon” – nyilatkozta.
A részben hazai rendezésű kontinensbajnokság csoportkörében a magyarok kezdésként a Puskás Stadionban 3-0-ra kikaptak a portugáloktól, majd a világbajnoki címvédő franciákkal házigazdaként (1-1), a németekkel pedig vendégként (2-2) játszottak döntetlent. Az NL-ellenfelekről Gazdag kifejtette: biztos abban, hogy nem nézik le és nem veszik félvállról a magyar válogatottat.
“Sajnáljuk, hogy nem lehetnek ott a szurkolóink az angolok elleni meccsünkön, de az jó dolog, hogy gyerekek legalább ki tudnak jönni, ami nagy élmény lesz nekik. Persze, nekünk is sokkal jobb, ha nem teljesen üres stadionban kell pályára lépnünk, mert az eléggé illúzióromboló” – mondta.
A júniusi NL-programmal kapcsolatban hozzátette: sűrűnek tartja, éppen ezért arra számít, hogy a keretbe meghívott futballisták közül sokan jutnak majd játéklehetőséghez.
Gazdag nagyszerűen teljesít az észak-amerikai profi liga (MLS) most zajló idényében, stabil helye van a Philadelphia kezdőcsapatában, támadó középpályásként 13 bajnoki találkozón már hétszer volt eredményes. A futballista szerint a légiósként eltöltött egy éve alatt sikerült fejlődnie, a liga tempójának köszönhetően játéka gyorsabb lett, csapatát pedig képesnek tartja arra, hogy megnyerje a bajnokságot, hiszen bármely rivális ellen reális győzelmi esélyekkel lép pályára. Emlékeztetett: az idei alapszakaszban már sikerült megverniük a tavalyi győztest és döntős ellenfelét is, de a playoff-rendszerben már egy kis szerencsére is szükség van a végső sikerhez.