Takács Tamara: ez volt a legboldogabb négy évem

Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakos négyéves doppingeltiltása után szeretne visszatérni a válogatottba, de az elmúlt időszakot úgy jellemezte, mint élete legboldogabb négy esztendejét.

“Sok minden történt, de ez volt a legboldogabb négy évem. Nagyon szeretem az anya szerepet, a kisfiam került első helyre, a sport a második” – mondta az M1 aktuális csatornának a 26 éves sportoló, aki hozzátette, fizikálisan a szülés volt a legnehezebb, lelkileg pedig újra elkezdeni az edzéseket, amiben sokat segített neki a férje, aki egyben az erőnléti edzője is.
Visszatérésével kapcsolatban elárulta, hogy május elején a szegedi tájékoztató versenyen indulna, de szeretne minél több viadalon részt venni, mert kimaradt négy év versenyzés, ezért abba nehéz lesz visszaszokni.
“Szeretnék bekerülni a világkupára utazó csapatba, de ehhez szerintem nagyot kell bizonyítanom a tájékoztatón. Telefonon beszéltem a szövetség képviselőivel, ők is nagyon izgatottan várják, milyen formában térek vissza” – fogalmazott Takács Tamara, aki Németh Balázs edző irányításával Győrben készül. Mesterét illetően kijelentette, “szakmailag és emberileg sokat tud hozzátenni a felkészüléshez”.
Takács szerint minden sportoló legnagyobb vágya, hogy ott legyen az olimpián, már az óriási elismerés, ezért nagyon boldog lenne, ha bekerülne a négyesbe. Hozzátette, olyat még nem hallott, hogy valaki négy év eltiltás után olimpián szerepeljen, szeretne ő lenni az első.
A sportoló szervezetében egy 2019 februárjában elvégzett vizsgálat mutatta ki az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt, ezért négyéves eltiltást kapott. Legnagyobb sikereit 2017-ben aratta, amikor a világbajnokságon a négyes tagjaként 500 méteren lett aranyérmes, illetve a kontinensviadalon emellett egyesben is diadalmaskodott.