Deutsch Tamás: Brüsszel továbbra is teljes háborús lázban ég

Az elmúlt időszak szégyenteljes megnyilatkozásai is csak azt bizonyítják, hogy Brüsszel továbbra is „teljes háborús lázban ég” – kommentálta az EU csúcson született döntéseket Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában.

A brüsszeli bürokraták észérvekkel meggyőzhetetlennek bizonyultak, ezért az volt a józan magyar döntés, hogy félreállunk az útjukból – közölte a politikus.
Deutsch Tamás szerint a brüsszeli vezetők és bürokraták elvakultan menetelnek a háborúba. Mindent elsodornak, mindent le akarnak tarolni, ami az útjukba kerül.
Ugyanakkor a magyar kormánynak a nemzeti konzultációban is elsöprő többséggel megerősített álláspontja változatlan. „továbbra is a béke pártján állunk, fegyvert nem küldünk, a háborúban részt nem veszünk” – fogalmazott.
Hiszünk ugyanakkor abban, ahogy az illegális migráció ügyében, a háború kapcsán is ki fog derülni: nekünk, magyaroknak igazunk lesz. „Tudjuk ugyanis, hogy az európai emberek hatalmas többsége is végre békét akar” – tette hozzá.
Ahhoz viszont, hogy meg lehessen állítani a háborúpártiak „erőszakos menetelését”, Brüsszelben is változásra van szükség.
Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra: június 9-én, az európai parlamenti választáson minden európainak és minden magyarnak lehetősége lesz arra, hogy  nemet mondjon a „fanatikusan háborúpárti brüsszeli bürokráciára”.
„Mondjunk hát nemet a háborúra és mondjunk igent a békére!” – fogalmazott videónyilatkozatában Deutsch Tamás.