Az ukrán elnök sajtótitkára szerint Kijevnek nincs információja a Kreml elleni dróntámadásról

Ukrajnának nincs információja a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról – jelentette ki szerdán Szerhij Nyikiforov, az ukrán elnök sajtótitkára az Ukrainszka Pravda hírportálnak nyilatkozva.

„Nincs információnk a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról, de ahogy Volodimir Zelenszkij elnök többször is kijelentette, Ukrajna minden rendelkezésre álló erőt és eszközt saját területeinek felszabadítására irányít, nem pedig mások megtámadására” – szögezte le a sajtótitkár. Szavai szerint „különösen meglepő” a „terrorista” Oroszország részéről a „terrortámadás” megfogalmazás.
„Terrortámadás az, hogy Dnyipróban és Umanyban lakóházakat rombolnak le, vagy terrortámadás a kramatorszki vasútállomás elleni rakétacsapás és sok más tragédia is” – fejtette ki. Szerinte viszont az, ami Moszkvában történt, nyilvánvalóan a helyzet súlyosbodását jelzi a május 9-i győzelem napja előtt.
Az orosz elnöki hivatal szerdán azt közölte, hogy Ukrajna a múlt éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolása céljából, de a két drónt az orosz védelem semlegesítette. A Kreml „kitervelt terrortámadásnak” és „Oroszország elnökének meggyilkolására tett kísérletnek” nevezte a történteket.