Kiszelly Zoltán: az amerikaiak háborúpárti álláspont irányába vinnék Magyarországot

Az Egyesült Államokból azért érkeznek a „guruló dollárok”, hogy Magyarországot az amerikai háborúpárti álláspont irányába mozdítsák el – mondta a Századvég politikai elemzési igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint Kiszelly Zoltán politológus fogalmazott, a Joe Biden-féle amerikai vezetés egyfolytában azt hangoztatja, hogy a háborút Ukrajnának kell megnyernie, ez pedig az eddigieknél is több fegyver küldését jelenti.
David Pressman személyében igazi politikai aktivistát küldtek nagykövetnek Budapestre, akinek az a feladata, hogy Magyarországgal elfogadtassa az amerikai kormány álláspontját, a genderideológia és a háború kérdésében egyaránt – mondta a politológus, aki ezt provokációnak nevezte.
Kifejtette, hogy az Egyesült Államok a jelenleg zajló világpolitikai átrendeződés nyertese kíván lenni, Kína „köszöni szépen jól van”, és miközben a háborúval e két ország erősödik, Európa gyengül, ám erről csak Magyarországon szabad beszélni.
Emiatt törekszik Biden kormánya arra, hogy a „guruló dollárok” segítségével hatalomra juttassa azt a baloldalt, amelyet a magyar választók leszavaztak – tette hozzá.
„Ugyanakkor látni kell, hogy Joe Biden elnöksége alatt az amerikai társadalom megosztottá vált, sokan csalódtak az elnökben, tekintettel arra, hogy a genderideológia köré szerveződő baloldal korlátozza a szabadságjogokat” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az elmúlt héten Magyarországon Orbán Viktorral interjút készítő Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér épp ez ellen emelte fel a hangját.
Kiszelly Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy Amerikában is jelentősen nőtt az új, alternatív kommunikációs platformok népszerűsége, nézettsége, hiszen Carlson Donald Trump korábbi amerikai elnökkel a Twitteren közvetített beszélgetését mintegy 261 millió ember követte, míg a többi republikánus elnökjelölt televíziós vitáját ennek töredéke.
Hozzátette, Magyarország felkerült a politikai térképre azzal, hogy a patrióta amerikai szárnnyal működik együtt.