Orbán Viktor: háborús pszichózis van Európában

Olyan háborús pszichózis van Európában, amelynek logikus végkifejlete lesz, hogy megérkeznek a nyugat-európai országok katonai egységei Ukrajna területére – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, ha valaki visszanéz az elmúlt két évre, akkor könnyen beláthatja, hogy „egyre gyorsuló ütemben megyünk bele a nyílt konfliktusba”. Aki azt állítja, hogy nincs közvetlen háborús veszély, becsapja az embereket – tette hozzá.
A kormányfő szerint a békepárti erőket próbálják elhallgattatni, példaként a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletet és a Békemenetről szóló internetes tudósítások felfüggesztését említette.
Elmondta, egy háború, egy közvetlen katonai konfliktus előkészítése zajlik. Az oroszok azonban nem egy harmadrendű ország, minden nyugati lépésre válaszlépés lesz, ez hozza magával a háború kiterjedését.
Az utolsó pillanatokban vagyunk, centiméterekre vagyunk a visszatérésre már lehetőséget nem adó pont elérésétől. Most kell cselekednünk – fogalmazott Orbán Viktor.