A Müpa és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem stratégiai együttműködést kötött

Stratégiai együttműködést kötött a Mome (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a Müpa, amelynek részeként megvalósult egy, a Budapesti Wagner-napok díjnyertes, új arculatát visszatükröző installáció.

A stratégiai megállapodást a Budapesti Wagner-napokon írta alá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Fülöp József, a Mome rektora.
Közölték, a Wagner nevének betűit formázó installáció az eseménysorozat végéig, június 23-ig tekintető meg a Müpa főbejárata előtti téren.
Hangsúlyozták, hogy az eseménysorozatot kivételes nemzetközi sajtóérdeklődés övezi, mivel június 13. és 23. között a világ legkeresettebb Wagner-énekesei és A nibelung gyűrűje tetralógia, közkedvelt nevén a Ring nyűgözi le a közönséget, Fischer Ádám művészeti vezető és karmester vezényletével.
A német komponista egykori rendelkezésének megfelelően a nézők négy egymást követő estén láthatták, és láthatják újra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Richard Wagner legendás opuszát, A nibelung gyűrűjét. Az idei két ciklus különlegessége, hogy a produkció új köntösben kerül a nézők elé – fűzték hozzá.