Férfi kézilabda EHF Kupa – Tíz góllal győzött a Tatabánya

Eredmény,
férfi EHF Kupa, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Eurofarm Rabotnik (macedón)-Grundfos Tatabanya KC 21-31 (11-14)
————————————————————–
a Tatabánya gólszerzői: Rosta 6, Grigoras, Vujovic, Juhász Á. 5-5, Bozovic 3, Pásztor Á., Borzas, Ilyés 2-2, Vranjes 1

A magyar csapat az első fordulóban némi meglepetésre egy góllal kikapott a horvát RK Nexe együttesétől Győrben, ezért vasárnap a macedónok számítottak esélyesebbnek.
A Tatabánya ezúttal remek első tíz percet produkált (7-3), és bár ezt követően a hazaiak kétszer is felzárkóztak, a vendégcsapatnak mindig volt válasza taktikailag, jól védekezett, remek volt a kapusteljesítmény, így ezeknek köszönhetően a szünetben három góllal vezetett (14-11).
Bartucz László a második félidőt is nagyszerűen kezdte a kapuban, az Eurofarm Rabotnik több mint hét perc után szerezte első gólját, eközben a magyar együttes négyszer is betalált. A folytatásban Juhász Ádám irányításával tovább növelték a különbséget a vendégek (21-13), és bár az ukrán Vladislav Osztrusko ezután négy gólt dobott – összesen kilencig jutott, ezzel ő volt a hazaiak legeredményesebb játékosa -, a hajrában ismét a vendégek bizonyultak jobbnak.
A Tatabánya jövő vasárnap a német Hannover-Burgdorf csapatát fogadja Győrben, a Balatonfüred pedig a francia Saint-Raphaël Var HB együttesét látja vendégül szombaton Veszprémben.

A csoport állása: 1. RK Nexe (horvát) 4 pont, 2. Tatabánya 2 (58-49), 3. Hannover-Burgdorf (német) 2 (49-50), 4. Eurofarm Rabotnik 0

csütörtökön játszották:
A csoport: Balatonfüredi KSE-Füchse Berlin (német) 24-29 (14-16)
Az állás: 1. Füchse Berlin 6 pont, 2. BM Logrono La Rioja (spanyol) 2 (55-54), 3. Saint-Raphaël Var HB (francia) 2 (59-59), 4. Balatonfüred 0

MTI 2019. február 17.