Kínában jön a járvány második hulláma: Pekingben bezárják az iskolákat és az óvodákat

Pekingben bezárják az iskolákat és az óvodákat a koronavírus-járvány újraéledése miatt – adta hírül kedden a kínai köztévé.

Hétfőtől zárva lesznek az óvodák, az összes általános és középiskolában távtanításra térnek át, az egyetemeken pedig felfüggesztették az oktatást. Az üzleti életet nem állítják le, de korlátozzák a nyitvatartást, és a város vezetősége erősen ösztönzi a távmunkát. A 21 millió lakosú kínai fővárosban 29 lakóövezetet lényegében lezártak: éjjel-nappal őrzi a hatóság a ki- és bejutási pontokat, és csak szigorú feltételekkel szabad a lakótelepekről ki- és azokba bejutni.

Hasonló szabály vonatkozik Pekingre. Megtiltottak minden nem létfontosságú kiutazást, aki mégis engedélyt kap annak igazolnia kell teszteredménnyel, hogy nem fertőzött, nehogy kihurcolja a ragályt. Pekingben a hétvégén azonosítottak a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető járványgócot. 107 hektáros piacot bezárták és széleskörű tesztelést végeztek a piachoz köthető emberek körében. Kedd estig múlt hét csütörtök óta 116 igazolt új fertőzöttje lett a kínai fővárosnak.