Megérkezett az új Audi

Bemutatta vadonatúj elektromos kupéját az Audi. Az e-tron GT 590 lóerős, egy feltöltéssel 400 kilométert tud megtenni.

A Los Angeles-i Autószalon egyik legjobban várt újdonságát az Audi prezentálta, lerántották ugyanis a leplet a gyártó első teljesen elektromos kupéjáról.Az e-tron GT hivatalosan még csak tanulmány, de legtöbb megoldása már teljesen szériaérett.

FORRÁS: AUDI

Az autó nagyjából ugyanakkora, mint az A7 Sportback: 4,96 méter hosszú, 1,96 méter széles, a magassága pedig csupán 1,38 méter. A belső kényelemről a tíz centi híján háromméteres tengelytávolság gondoskodik.

FORRÁS: AUDI

Az autó az Audi Sport és a Porsche közvetlen együttműködéseként született meg, az e-tron GT így ugyanarra a padlólemezre épül, és ugyanazt az akkucsomagot használja, mint a Porsche Taycan. Noha a pontos hatótávolságot az Audi nem közölte, annyit elárult, hogy egy feltöltéssel akár 400 kilométert is képes lesz megtenni.

FORRÁS: AUDI

A két motorból álló elektromos hajtáslánc összteljesítménye 590 lóerő,álló helyzetből 3,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az autó. A 200 is megvan 12 másodperc alatt, a végsebességet a hatótávolság optimalizálása miatt 240 km/h-ban maximalizálták.

FORRÁS: AUDI

Noha az autó többé-kevésbé teljesen szériaérett,az értékesítés csak 2020-ban kezdődik el.Legalább hármas szintű önvezető képességekkel rendelkezik majd, mire piacra kerül.