33.2 C
Szekszárd
csütörtök, június 20, 2024
Kezdőlap Napi Szövetségben a családszervezetekkel

Szövetségben a családszervezetekkel

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin a kormány hivatalos Facebook-oldalán publikált videóban jelezte, célunk, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülethessen, minél jobb legyen az országban élni, dolgozni, gyermeket várni és nevelni. A családszervezetek ebben a kormány stratégiai szövetségesei.

Varga Judit igazságügyi miniszter azt hangsúlyozta a videóban, hogy a kormány elkötelezett a családok, gyermekek legmagasabb szintű védelme mellett, folyamatosan fejlesztve a jogszabályi környezetet és eszközrendszert, különös tekintettel arra, hogy az egyszülős családok sokszor többletkihívásokkal szembesülnek. Az Igazságügyi Minisztérium Családjogi civil munkacsoportjában több mint hatvan szervezettel működik együtt a kormány, amely a jövőben is szeretne az anyák és az apák jogait képviselő szervezetek tapasztalataira építeni.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke arról beszélt, hogy Magyarországon 300 ezer egyszülős család van, amelyben félmillió gyermek nevelkedik. A megállapodás azért fontos, mert ilyen sok családnak csak akkor lehet válaszokat találni a kérdéseire, ha a civil szféra és a kormányzat közösen keresi a megoldást.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette: fontosnak tartja, hogy az egyesület a családok érdekeit kormányzati szinten is képviselje. A NOE, amelynek mintegy 15 ezer tagcsaládja van, csaknem 34 éve áll a családok szolgálatában.