Tarlós – jelenleg is tart a panelprogram

Jelenleg is tart az állam által támogatott panelprogram, amely a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását – szigetelés, nyílászárók, homlokzatok.

Tarlós István a közleményben azt írta, Kálmán Olga, a DK által támogatott független főpolgármester-jelölt hétfőn „bágyadtan bejelentette”, hogy a főpolgármester leállíttatta a panelprogramot.
„Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban” – fogalmazott a főpolgármester.
Ismertette, a több mint 900 000 budapesti lakásból összesen 1200 van a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában – jellemzően azok sem emeletes panelházakban -, és általában a panelos társasházakban is kisebbségben vannak a budapesti önkormányzatok, ezért nincsenek döntési helyzetben.
Úgy vélekedett, „Kálmán asszony” környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy – mint írta – nem tudja, hol és miért, valaki kitalálta: a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kell bontani.
A főpolgármester ezt sem tudta volna megakadályozni, de – közleménye szerint – egy kérdésre válaszolva akkor azt mondta: ha statikai szempontok nem indokolják, értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám. „Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?” – zárta közleményét Tarlós István.