Az edző szerint májusban indulhat újra Szekszárdon a női kosárlabda

Djokics Zseljko vezetőedző szerint májusban indulhat újra az élet az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatánál.

A 2018-ban Magyar Kupa-győztes csapat a harmadik helyen fejezte be a koronavírus-járvány miatt márciusban leállított szezont – a második DVTK-val holtversenyben -, az MK-ban pedig ezüstérmet nyert.
„Büszke vagyok rá, hogy ismét éremmel tudtuk zárni az idényt, bár egy kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy a Sopron elleni fináléban nyújtottuk a leggyengébb teljesítményünket a pécsi három nap alatt” – nyilatkozta a teol.hu portálnak Djokics Zseljko. „Ezért is sajnálom nagyon, hogy a szövetség véget vetett a bajnokságnak, mert éppen feljövőben voltunk, nagyon jó formába lendültünk, képesek lettünk volna bejutni a döntőbe. Ahol ugyebár három győzelemig tart a párharc, s ha jött volna egy siker mondjuk a Sopron ellen, a lányok elhitték volna, hogy lehet keresnivalónk.”
A mindennapokról szólva a 43 éves tréner közölte, keveset mozdul ki pécsi otthonából, és nemrég csak azért ment át Szekszárdra, hogy a húsvéti ünnepekre vegyen néhány palack vörösbort. Emellett csiszolja a magyar tudását, és első osztályos gyermekeivel együtt tanul. A szakmai tervekre áttérve kifejtette:
„A nyár elején már nagyon szeretnék együtt dolgozni a csapattal. Az volt a tervem, hogy a szezon után idén is elvégezzük azt a hathetes plusz munkát, amit az elmúlt években, erre a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. Pedig nagyon fontos lett volna, hiszen itt van Gereben Lívia, aki nyerésre áll a leukémiával szemben, s akit már elkezdhettünk volna szép lassan felépíteni, és visszavezetni a kosárlabda felé. Remélem, hogy a következő hetekben nem lesz tömeges megbetegedés Magyarországon, így május végén talán egy-két játékossal el tudunk kezdeni egyénileg dolgozni.”
Az újvidéki edző elmondta, bővíteni szeretné a keret magyar magját.
„Az idei évben a 16 évesek nagyon jól szálltak be, dicséret illeti őket, de mindenképpen szükségünk van kiforrottabb magyar játékosokra. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem lesz könnyű találni olyat, aki beleillik a rendszerünkbe. A mi csapatunk olyan, mint egy nagy, összetartó család, így először azt kell megnéznünk, hogy milyen ember a kiszemelt, hogy mennyire tud beilleszkedni a közösségbe, aztán jöhet a játéktudás” – tette hozzá.