Női kosárlabda NB I – Győzelemmel kezdte a negyeddöntőt a Szekszárd

Az Európa Kupa négyes döntőjébe jutott Szekszárd magabiztos győzelemmel kezdte meg a női kosárlabda NB I negyeddöntőjét szerdán a vendég Ludovika-FCSM Csata ellen.

A tolnai gárda 18/4-es győzelmi mérleggel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a Sopron és a Győr mögött, míg a fővárosiak 12/10-es mutatóval hatodikok lettek.
Az idény során mindkét bajnoki meccset az Atomerőmű nyerte meg idegenben 99-78-ra, odahaza pedig 87-83-ra. A szerdai összecsapás első negyedében némi meglepetésre a válogatott Lelik Réka vezérelte Csata irányított, majd a folytatásban nagyot fordult a találkozó, a 31-15-re megnyert második játékrész végén már a hazaiak vezettek 51-40-re, főként a nemrég szerződtetett, kétszeres WNBA-bajnok DeWanna Bonner révén.
Térfélcsere után a februárban Magyar Kupa-bronzérmes Szekszárd gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, a szintén amerikai Erica McCall is bekapcsolódott a pontgyártásba, és a 30. percben már húsz pont volt a különbség. A hátralévő időben a vendégek már nem tudtak közelebb férkőzni, az összecsapás legjobbja Bonner lett 17 ponttal.
Az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntős párharc pénteken folytatódik Budapesten.
A Szekszárd múlt csütörtökön fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a törökországi buboréktornán bejutott a második számú európai kupasorozat négyes döntőjébe. Djokics Zseljko vezetőedző együttese Kayseriben előbb a nyolcaddöntőben a francia Hainaut Basketet, majd a szintén egymeccses negyeddöntőben a török Elazig Il Özel Idaresport búcsúztatta. Az Európa Kupa április 9-11-én sorra kerülő négyes döntőjében – amelynek még nincs helyszíne – a szekszárdiak az olasz Veneziával találkoznak az elődöntőben, a másik párban a francia Carolo Basket csap össze a spanyol Valenciával.
Eredmény:
női NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
—————————————
Atomerőmű KSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata 89-61 (20-25, 31-15, 20-11, 18-10)

később, 2. mérkőzés:
TFSE-MTK – Uni Győr MÉLY-ÚT 19.00