Szabó Szebasztián: két éve kergetem ezt a világcsúcsot

Szabó Szebasztián bízik benne, hogy a decemberi, abu-dzabi világbajnokságon is maradandót tud majd alkotni azok után, hogy a múlt héten három aranyérmet nyert a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző előbb 100 méter pillangón, egy nappal később pedig 50 méter gyorson diadalmaskodott, majd zárásként világrekorddal nyert az 50 méteres pillangóúszás döntőjében.
„Két éve kergetem ezt a világcsúcsot, büszke vagyok, hogy sikerült” – mondta szerdán a sportoló az M4 Sport Sporthíradójában arra a kérdésre, mennyire elégedett a teljesítményével. „Visszanéztük már, hogy mit lehetne jobban csinálni. Minden úszás után tanulunk, mit hogyan lehetne még jobban, hiszen nincsen tökéletes úszás”.
Ahogy fogalmazott, úgy érzi, hogy jelenleg lendületben van, és reméli, át tudja vinni a jó formáját a normál medencére is. Mint mondta, sajnálja, hogy az olimpián nem sikerültek ilyen jól az egyéni számai, de két és fél év múlva jön a következő lehetőség, Párizsban megpróbál javítani, hiszen úgy érzi, „benne van a dobogó”.
A zentai származású, 25 éves úszó jelenleg házi karanténban van, mint az Eb-ről hazatért magyar küldöttség valamennyi tagja, miután közülük három személynek is pozitív lett a koronavírustesztje. Szabó elárulta, hogy az olimpia óta mindössze két hét szünete volt, így jól jön neki ez a váratlan pihenő a hétvégi, kaposvári rövidpályás ob előtt.
A decemberi rövidpályás vb-ről azt mondta, szeretné „lejjebb vinni” a világcsúcsot, amelyet múlt héten beállított és szeretne még jobb időket úszni.
„Ott jóval erősebb lesz a mezőny, de ha úgy csinálom, mint az Eb-n, biztosan jó eredményekre leszek képes” – fogalmazott.