Elfogadták Szekszárd idei költségvetését

Elfogadta Szekszárd idei költségvetését a tolnai vármegyeszékhely közgyűlése szerdán, rendkívüli ülésen, egyhangú szavazással.

A rendelet előterjesztője, Gyurkovics János (Fidesz-KDNP) alpolgármester az ülésen elmondta: a költségvetés 11 milliárd 10 millió forintos főösszeggel a működés mellett átgondolt fejlesztéseket is lehetővé tesz.
Az alpolgármester előterjesztésében azt írta: fejlesztési célokra és az előre nem látható feladatokra csekély mértékű tartalék áll rendelkezésre, a tervezett bevételek teljesítésében év közben jelentős kockázati tényezők merülhetnek fel.
A város büdzséje 647 millió forintot tartalmaz fejlesztésekre, ebből 431 millió forintot fordítanak a Modern városok program támogatásával zajló, interaktív könyvtár építésére, 183 millió forintot hazai pályázatok projektjeire. A költségvetés tartaléka 10 millió forint.
A rendeletet harmadszor tárgyalta a közgyűlés, az első két alkalommal az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) képviselői tartózkodtak a szavazásnál, mert a testület nem támogatta Murvai Árpádnak (ÉSZ), a sporttal foglalkozó bizottság elnökének módosító javaslatát. Az indítvány szerint a Tarr-KSC Szekszárd kézilabdaklub a számára jelölt 40 millió forint helyett 10 millió forintot kapott volna, a fennmaradó 30 millió forintra pedig a város sportegyesületei pályázhattak volna. A szerdán elfogadott rendeletben a KSC 40 milliós támogatása mellett 7 millió forint szerepel a Szekszárdi UFC labdarúgóklub, 3 millió forint pedig a Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club támogatásaként.
A költségvetést a Fidesz-KDNP-frakció 6, az ÉSZ-frakció 7 tagja és a közgyűlés egy független képviselője is támogatta.