Magyarországnak és Törökországnak is érdeke az EU-török gazdasági együttműködés fejlesztése

Magyarországnak és Törökországnak is érdeke az EU-török gazdasági együttműködés fejlesztése – írta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter Ruhsar Pekcan kereskedelmi miniszterrel egyeztetett pénteken, ezt követően közösségi oldalán számolt be a tárgyalásról.
A miniszter tájékoztatása szerint köszönetet mondott kollégájának, amiért a török kormány „a koronavírus legrosszabb időszakában” engedélyezte a védekezéshez szükséges eszközök exportját Magyarországra.
A tárca vezetője tudatta azt is, hogy a török miniszterrel egyetértettek: Törökország és az Európai Unió közötti gazdasági együttműködés fejlesztése egybeesik a török és a magyar nemzeti érdekekkel.
„Ezért is szorgalmazom, hogy az Európai Bizottság próbáljon meg megállapodásokat elérni a kereskedelmi kérdésekben, és próbáljuk meg elkerülni újabb vámok bevezetését egymással szemben” – írta Szijjártó Péter.
A miniszter hozzátette: a magyar gazdaság exportorientált gazdaság, ezért érdeke, hogy minél kevesebb akadály nehezítse a kereskedelmet.