Deli Andor: Emberéletek mentését célzó intézkedéseket ízléstelen ideológiai vitákkal keverni

Nem időszerű és ízléstelen keverni az emberéletek mentése érdekében szükséges intézkedéseket az ideológiai vitákkal – jelentette ki Deli Andor fideszes európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben, az EP brüsszeli, kétnapos plenáris ülésének a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válságra adható uniós válaszlépésekről tartott vitáját követően csütörtökön.

A képviselő magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, vannak olyan rossz ízlésű emberek, akiknek semmi sem szent,  ezek az emberek  ugyanis az életek védelme vagy a gazdaság élénkítése helyett ideológiai vitákat szeretnének folytatni.
„Elfogadhatatlan, hogy egyesek minden európai parlamenti jelentésből egy újabb Sargentini-jelentést szeretnének kreálni. A jelenlegi állapotok között  inkább támogatni kellene a tagállamokat abban, hogy talpra álljanak és segíteni tudják az embereket” – fogalmazott.
Sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Parlamentben vannak előjogokkal rendelkező képviselők, főként bizonyos frakciók vezetői, akik a csütörtöki vita folyamán online tudtak bejelentkezni és elmondani Magyarországot bíráló véleményüket azzal a mintegy 600 képviselővel szemben, akik szintén nem voltak jelen személyesen a plenáris ülésen, ezért szót sem kaptak. Ha a járvány miatt a legtöbb képviselőhöz hasonlóan ő maga sem tartózkodott volna Brüsszelben, és emiatt nem lett volna jelen a vitán, senki sem védhette volna meg a magyar érdekeket – tette hozzá.
Kijelentette: ideológiai viták helyett az EP feladata jelenleg az lenne, az egyes frakciók javaslatainak arra kellene irányulniuk, hogy válaszokat adjanak, intézkedésekkel segítsék a koronavírus-járvány leküzdését.
Amennyiben a Magyarországot bíráló szövegrészek benne maradnak a pénteken elfogadásra terjesztendő uniós parlamenti állásfoglalásban, az vörös vonalat jelent a Fidesz-KDNP delegációja számára. A magyar emberek érdekei is azt kívánják, hogy a képviselők ebben az  esetben ellene szavazzanak – zárta nyilatkozatát Deli Andor.