Fürjes: pótolja kisbuszokkal a főváros a fogaskerekűt!

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint az lenne a minimum, hogy legalább kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek.

Fürjes Balázs azt írta szerdán Facebook-oldalán, hogy már hetekkel ezelőtt szóvá tette Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület polgármesterével együtt: helytelen, hogy Karácsony Gergely főpolgármester teljesen leállította a fogaskerekű közlekedését és semmilyen megoldást nem kínál.
„Továbbra is így gondolom: az a minimum lenne, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek!” – hangsúlyozta a politikus.
Hozzátette, hogy nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló.
A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról – emelte ki Fürjes Balázs.